Tagozatunk 3 csoportja idén is részt veszt az immáron 27. alkalommal megrendezésre kerülő Sérült Gyermekek Napja c. rendezvényen a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Közel 7000 látogatóval örülhettünk együtt a jó időnek és a csodás programoknak.

Míg a kisebbek az állatkert hagyományos útját járták be, addig  a nagyobbak a Varázshegyet fedezték fel, ahol nem csak a hatalmas állati makettek varázsolták el a gyerekeket, hanem a kiállított pillangók, rovarok, tengeri herkentyűk is.

Nagy sikert aratott a kerékpározó csontváz, az infravörös tükörkép és a különféle technikai csodák is. A legnagyobb élmény azonban az élőállat-bemutató volt.

Sok érdekességet megtudhattak a fejük felett nesztelenül suhanó bagolyról, a kormoránról, aki a gondozójához bújt, és egy makimajomról, aki valójában egy pici medve volt. Megtudták, hogy a patkányok szeretnek a labirintusban játszani, a játék után pedig szívesen fogyasztják el a jutalomként kapott salátát is. Természetesen azért jutott idő a kiselefánt megcsodálására is.

Tanulóink nagyon élvezték a programokat és az utazást is, elfáradva, élményekkel telve tértek haza.

Felker Fanni Szabina

gyógypedagógus