Szeptember 17-én az SNI tagozat 2-3-4.d osztálya látogatást tett az érdi Noel tanyára.

A gyermekek nagy izgalommal készültek a kirándulásra, amelyre szülői felajánlással jutottunk el. Rendelkezésünkre bocsátottak egy 9 fős kisbuszt, a sofőr bácsit és még némi költőpénzt is kaptunk erre a napra.

Kedves sofőr bácsink, Feri bácsi nagy gonddal ültetett be bennünket reggel a buszba, amellyel elvitt a Noel tanyára. A kiránduláson 5 fő tanuló és a sofőr bácsival együtt 5 fő kísérő vett részt, pedagógusok és szülők.

Megérkezésünkkor már vártak bennünket. Belépés előtt kedves kísérőnk fogadott és elmondta a látogatás szabályait, amelyeket igyekeztünk betartani az ott tartózkodásunk alatt.

Amint beléptünk, rögtön egy izgalmas és hatalmas állattal találtuk szembe magunkat. Remélem kiderült, hogy az állatok királyával találkoztunk a kifutóban, amellyel farkasszemet nézhettünk azonnal, és társát is meglátogathattuk a ketrecében. Két oroszlán él a tanyán. Megtudtuk, hogy cirkuszból vásárolt állatok. Ezután sorban következtek az érdekes állatok. Láttunk: emut, strucc bébit, tarajos sült, szurikátát, mosómedvét, ormányos medvét, szabadon kószáló pávát, galambokat, papagájokat, lámát, tevét, őzet, vaddisznót, mangalicát, kínai malacot, bikát, tehenet, szürke marhát, libát, kacsát, kecskét, juhot, bölényt, szamarat, póni lovakat, és még biztosan voltak állatok, amelyeket nem soroltunk fel.

Az állatsimogatóban mindenki leküzdötte szorongását és félelmét, önfeledten etette, simogatta a kecskéket, bárányokat, szamarat, póni lovakat, mosómedvét, kuvikot.

Kísérőnk egész idő alatt hasznos és érdekes információkkal gazdagított mind gyermeket, mind felnőttet. Mindenki élményekben és információkban gazdag napot töltött el.

A látogatás befejeztével egy kis játékra is volt lehetőség.

Emlékként minden gyermek állatos hűtő mágnessel térhetett haza.

Meglepetésként a Pataki Cukrászdában  fagylaltot kaptak a kiránduláson részt vevők.

Köszönjük a tartalmas, élmény teli napot! J

Bátkiné Raffai Ágnes osztályfőnök