Galéria

 

Hagyományaink szerint a karácsonyi szünet előtt az utolsó tanítási nap karácsonyi hangulatban telik az Arany Iskolában. Reggel a rádión keresztül az ünnepre hangoló gondolatokat és a 2018-as év rövid értékelését hallhatták a gyerekek és a pedagógusok. Az igazgatói gondolatok végén az alábbi vers hangzott el:

Szilágyi Domokos: Karácsony

A puha hóban, csillagokban,
az ünnepi foszlós kalácson
láthatatlanul ott a jel,
hogy itt van újra a karácsony.

Mint szomjazónak a pohár víz,
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember,
hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívekben legyen karácsony
.

 

A rádiós karácsonyi gondolatok után az osztályok képviselői az iskola karácsonyfája alatt vehették át a Polgármester úr által küldött Önkormányzati karácsonyi csomagokat. KÖSZÖNJÜK! Adni és kapni is nagyon jó dolog, így nagyon jó hangulatban telt az ajándékok osztásának ideje, rengeteg fotó is készült a vidám gyerekekről, felnőttekről.

Az Aranykapu Alapítvány is gondolt a gyerekekre, így minden alsós osztály, a felsős tanulószobai csoportok, a gimnazisták, a takarítók, a könyvtár, és még sokan mások is kaptak ajándékokat! KÖSZÖNJÜK!

Továbbá ismételten – hagyományként – az idén is egy karácsonyi hangulatú színdarabot néztek meg a gyerekek. A színjátszós szakkör Leszák Zoltánné, Csilla néni vezetésével a Diótörő című darabot dolgozta fel és adták elő tanulóinknak. Az előadás a hagyományos jellegű díszlet és szöveg mellett digitális elemeket is tartalmazott, mely a színdarab szakmai színvonalát emelte. Kis színészeink kiváló szövegtudása, a látványos jelmezek, a díszletek nagyon élvezetessé tették az előadást. KÖSZÖNJÜK!

A gimnazisták karácsonyi jazz-koncerten vehettek részt, melyet kér Zeneakadémiai hallgató adott elő. A gimnáziumi kórustagjaink ötleteként a CBA-ban – az ottani vezető engedélyével – és a téren  flash-mob jellegű énekléssel örvendeztették meg a város éppen arra járó lakóit. A CBA vezetőség hálaként egy-egy ajándékcsomagot adott a kórustagoknak.  KÖSZÖNJÜK!

Az ünnepi hangulatú délelőtt után a legtöbb diák hazaindult, az iskola pedig szinte ki is ürült. Az iskola épületében csend és üresség lesz a téli szünet alatt, míg az otthonokban a gyerekek otthonlétéből adódóan vidámság, pörgés, öröm és szeretet lesz az uralkodó hangulat. Kívánom, hogy így legyen minden családban!

Ezúton kívánok áldott, békés karácsonyi ünnepeket és egészségben, szeretetben és sikerekben gazdag új esztendőt a 2019-es évre!

 

Horváthné dr. Hidegh Anikó

intézményvezető