Galéria

 

Nagy volt a jövés-menés az utóbbi hetekben a 4.a osztályban. Voltak akik személyesen látogattak el hozzánk, másokkal a világháló segítségével sikerült kapcsolatot teremtenünk.
Valódi szakácsok, illatozó rántotta és az élő videókapcsolat segítségével, egy budapesti általános iskola 3.a osztályosai tették izgalmassá a tanórát április 8-án.
A Digitális Témahét keretében csatlakoztak az Arany negyedikesei az „Ezt jól kifőztük!” című programhoz. Kedvenc ételeikről beszélgettek a gyerekek a kamerán keresztül, majd közösen énekeltek a rántott békáról.
Az ínycsiklandó illatról – amiről a budapestiek bizony lemaradtak –, a Halászcsárda két szakácsa (Grőb Péter és Kapi Attila) gondoskodott. Mindkét diákcsapatnak bemutatták, hogyan lehet egészségessé, ízletessé és szemet gyönyörködtetővé varázsolni egy egyszerű tojásrántottát. A gyerekek megígérték, hogy megfogadják tanácsaikat, kipróbálják ötleteiket.
Ez a tanítási óra bizonyította, hogy a technikai eszközök segítségével megvalósíthatnak közös projekteket egymástól távol lévő diákcsoportok, és ez munkaforma sikeres lehet az alsó tagozatban is.
Az interneten ismerkedtek meg a 4.a osztály tanulói a meseles.hu oldal meséivel, verseivel is. A portál szerkesztője felajánlotta a gyerekeknek, hogy készíthetnek illusztrációkat Frankó Katalin: Pipitér című történetéhez. Mindenkinek megtetszett az álmodozó kis pipitér, aki pontosan olyan nagyon szeretett énekelni, mint a negyedikesek. Többen vállalkoztak arra is, hogy a mese egy-egy részét rajzaikkal jelenítik meg.
Végül Biksi Lili, Mánya Petra, Farkas Flóra, Kocsis Lili és Antal Dávid rajzaiban gyönyörködhetnek azok, akik hisznek abban, hogy a mesékben bármi megtörténhet, még egy kicsi virág álma is valóra válhat.
Minárovits Gáborné osztályfőnök