Végzős 12. osztályosaink elballagtak. A ballagás időpontját már régen tudtuk: május 3, de mindig távolinak tűnt. Azután hirtelen ott találtuk magunkat a főpróbákon, amikre az alsóbb évesek már 2-3 hete készültek a rendező-szervező pedagógusokkal. Szinte az egész iskola dekorált, díszített nemcsak a gimnazisták, de a többi tagozat diákjai is. Mert mindig nagy ünnep ez a nap, azt hisszük olyan lesz, mint a tavalyi volt, de mégsem. A hagyományok beépítése ellenére mindig más és más a ballagás, és ezt a résztvevők változása okozza.

Az idei 12. évfolyam 60 diákjának évfolyamátlaga:4,4 (89%),  13 fő kitűnő tanuló, és volt aki 12, 8 vagy 5 éven át. 39 középfokú és 17 felsőfokú nyelvvizsga született angol, német és orosz nyelvekből. Iskolai, városi rendezvényeken kiválóan szerepeltek korábban végzőseink, az országosan is egyedülálló 60fős férfikórusunk tagjaiként is rangos műsorokban képviselték az iskolánkat, de ezt tették az Erasmus projekttalálkozókon is külföldön és itthon is.

Megbízható, céltudatos, ötletekkel teli, osztályoktól, kiváló közösségektől búcsúztunk: van közöttük kiváló sportoló, vérbeli táncművész, nyelvész, természettudós, bölcsész, tehetséges színész és egyszerűen csak másként gondolkodó. Iskolánk diákságát gazdagították kreativitásukkal, ötleteikkel, eredményeikkel. Mindez, tehetséggondozásunk számlájára írható fel, mint annyi sok minden mást is. Köszönet illeti az osztályfőnököket, pedagógusokat, szülőket, és mindazoknak a fáradozását, akik segítették végzős diákjainkat céljaik elérésében.

Hétfőtől elérkezett a nagy próbatétel, az érettségi. Ez az a vizsga, amire kezdetben az egyik típusú diák legyint, a másik izgul miatta,  aztán ismét legyint, a másik még jobban izgul, majd a ballagás közben ébrednek rá, hogy hétfőtől tényleg meg kell oldani azokat a feladatlapokat! Reméljük, hogy alapos felkészítés után az érettségin is szép eredményeket hoznak végzőseink! Sok sikert és szerencsét minden vizsgázónak!

 

Horváthné dr. Hidegh Anikó, intézményvezető

Arany János Általános Iskola és Gimnázium