Az egyik pénteki napon 9 órakor az iskola 5. évfolyama elindult a Régészeti Parkba. Szerencsések voltunk, mert szép idő volt aznap.

Amikor megérkeztünk először megnéztük a bronzkori falut. A csoportvezető  nagyon sok érdekességet, információt mondott el az itt található lakóházakról, és a melléképületről. Elsétáltunk az éppen építés alatt lévő bronzkori házhoz is.

Ezt követően a nagyon érdekes 115. Halomsírba mentünk be, ami a legdélebbi halomsír Százhalombattán. Magyarországon egyedülálló módon belülről is látogatható.  A halomsírban sok érdekes tárgy volt látható, és levetítettek egy nagyon izgalmas filmet a korabeli temetkezési szokásokról. Én a halomsírban többször is voltam már, és mindig lenyűgözött.  Miután kimentünk a halomsír elé, azt a feladatot adták nekünk, hogy rakjuk sorba azokat a képeket, amiket a filmben láttunk.

Az utolsó helyszín a vaskori falu volt, ahol a lakóház és a szövőház nagyon szépen be volt rendezve. A nap végén még karkötőket és gyűrűket is lehetett készíteni.

Nagyon tetszett ez a nap, mert sok izgalmas dolgot megtanulhattam Százhalombatta régi életéről.