KA2 Chance

Kezdőlap / KA2 Chance

CHANCE tanárképzés az Aranyban

Iskolánkban 2018 szeptemberében egy új Erasmus + projekt indult az iskolák és óvodák stratégiai együttműködése keretén belül. A projekt címe CHANCE, és a legfőbb célkitűzésünk az, hogy fejlesszük a résztvevők kulturális és szociális készségeit különböző tantárgyközi tevékenységeken és egy innovatív vitaprogramon keresztül. A projektben görög, horvát, lengyel, olasz és spanyol partneriskolákkal dolgozunk közösen két éven keresztül.

A projekt első nemzetközi találkozójának iskolánk adott otthont, és a háromnapos tanárképző programon kilenc külföldi kolléga vett részt az öt partneriskolából. A találkozó fő témája és célja az együttműködő iskolák és kollégák megismerése volt, valamint az, hogy megegyezzünk a projekt lebonyolításával és menedzselésével kapcsolatos kérdésekben és rögzítsük az első projektév mobilitásainak időpontjait. Emellett véglegesítettük a projektfeladatokat és előkészítettük az első diákcsere mobilitást, amely november végén fog megrendezésre kerülni a lengyel partneriskolában.

A találkozó során több interaktív foglalkozást is tartottunk, amelyek során egyrészt megismerkedtünk olyan eszközökkel és programokkal, amelyeket a projekt során használni fogunk, másrészt a résztvevő kollégák olyan alkalmazásokat mutattak be egymásnak, amelyeket a mindennapi tanítási gyakorlatuk során nagy sikerrel alkalmaznak. Emellett szerveztünk egy négyórás tanárképzést is az IKT eszközökkel támogatott tartalomalapú nyelvoktatás témakörében, amely nagyon hasznos volt, hiszen a projekt egyik eredménye egy CLIL tananyagbank lesz. A képzés során külföldi partnereink alaposan megismerhették iskolánkat és betekintést nyerhettek a mindennapi gyakorlatunkba is, hiszen tanórát is látogattak.

Törekedtünk arra, hogy a rövid program során minél többet meg tudjunk mutatni városunkból és kultúránkból. A partnerekkel közösen ellátogattunk a Régészeti Parkba és két rövidebb kirándulást is szerveztünk Székesfehérvárra és Budapestre, ahol gyalogos városnéző túrák keretén belül gyönyörködhettünk magyar építészeti és kulturális értékekben, megtekinthettük a Szent Korona hiteles másolatát és egy esti dunai hajókázás során csodálhattuk meg a kivilágított Budapest szépségét.

A találkozó nagyon jól sikerült és nagy lendületet adott az előttünk álló kétéves együttműködéshez.

A projekt honlapja:

https://sites.google.com/view/erasmus-chance